Arrangement 2

 

Kaasmaken en palingroken

– Koffie of thee met gebak
– Kaas- en zuivelboerderij met winkelbezoek
– Hollandse koffietafel (lunch)
– Rit langs authentieke boerderijen
– Palingrokerij

Meer informatie hier:

Beschrijving:
Op onze authentieke boerenzolder, gelegen in de pittoreske Alblasserwaard, verwelkomen wij u graag met een kopje koffie of thee en een Kuipertje.

Nadat u hiermee rustig heeft kunnen starten, nemen wij u graag mee in de wereld van de kaasboer. Op deze boerderij worden op traditionele wijze tal van zuivelproducten gemaakt. De groep zal gesplitst worden. De ene helft zal beginnen met een rondleiding over de boerderij, terwijl de andere helft meer leert over het kaasmaak proces. Halverwege deze rondleiding worden de groepen gewisseld.  U mag uiteraard deze ambachtelijke Goudse kaas ook proeven en u krijgt de gelegenheid dit mee naar huis te nemen.

Vervolgens kunt u bijkomen van alle indrukken met de Hollandse koffietafel.

Onderweg naar de palingrokerij zullen wij langs authentieke boerderijen rijden. Een deskundige gids neemt u mee op een rondrit door het laagland van de Alblasserwaard. Hierbij zullen uiteraard de hoogwaterkamers, de boerderijen met de vloeddeuren en soms de gevelstenen die herinneren aan de diverse overstromingen alsook de Dromedaris- of Kamelenrug boerderijen niet vergeten worden.

Aangekomen bij de palingrokerij vertellen de eigenaren u graag over alles wat te maken heeft met het roken van palingen. Op dit prachtige familiebedrijf, wat ook de grootste palingexporteur van Nederland is, krijgt u uiteraard ook de mogelijkheid deze paling te proeven en te kopen!

Prijs: op aanvraag.

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *